• T&L Ban(d)enfestival

Vijftig sollicitanten na banenfestival voor logistiek

HARDERWIJK Vijf Noord-Veluwse bedrijven uit de transportbranche hielden zaterdag 3 februari het T&L Ban(d)enfestival. Deze banenmarkt is volgens de partijen goed bezocht. Met allerlei activiteiten konden geïnteresseerden kennis maken met de dynamiek van de branche en speeddaten met de werkgevers. Samen met regionale opleiders hebben de bedrijven een opleiding, rijbewijstraject en een baangarantie in de aanbieding. Deze dag heeft de bedrijven ruim vijftig kandidaten voor een sollicitatiegesprek opgeleverd.

Speeddaten met werkgevers over de aard van werkzaamheden, werktijden en salaris waren volgens de organisatie voor velen verhelderend. Dat ook volwassenen welkom zijn in de schoolbanken, werd duidelijk bij de opleiders Landstede en Van Buuren Opleidingen. Het meest populair was het zelf rijden in de truck met instructeur en de rondleiding door het grote Bandenhotel met al haar logistieke uitdagingen.

Zo kwam Bjorn (15 jaar) naar het festival op zoek een leerwerkplek. Hij is erg enthousiast en wil nu al wel op de vrachtwagen, maar zal eerst moeten leren hoe de logistiek in een warehouse in elkaar zit. Daarna zal hij opgaan voor zijn rijbewijzen en mag hij straks zelf op een 'big rig'.

Samantha (23 jaar) zoekt het liever in een kantoorbaan, maar dan niet als secretaresse. Zij kwam kijken of transportplanner iets voor haar zou zijn. Ze heeft al een mbo-diploma op zak, een bijscholingscursus zou een mooi begin zijn.

,,Wel bijzonder dat al deze bedrijven gebroederlijk bij elkaar staan", stelt een bezoeker. ,,Juist als we elkaar op dit punt gaan beconcurreren, dan zijn we als regionale werkgevers niet aantrekkelijk. Ieder bedrijf heeft zijn specialisme, specifieke lading of klanten. Daar horen werknemers met verschillende achtergronden bij. De samenwerking in de zoektocht naar goed personeel maakt ons alleen maar sterker", aldus Adwin Ploeger, voorzitter van het Centrum van Transport & Logistiek, de bedenker van het Ban(d)enfestival.

Van Buuren Opleidingen, St. van den Brink Transport, Van de Brug Int. Tanktransport, Ploeger Logistics, NE DistriService, Landstede MBO en Kattenberg Verhuizingen zijn continu op zoek naar vakmensen en gemotiveerde leerlingen. De mogelijkheid om te solliciteren blijft bestaan, meer informatie op www.zekervaneenbaan.nl.